Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Zorgtotaal: de vakbeurs met hart en ziel voor de zorg

Zorgtotaal: de vakbeurs met hart en ziel voor de zorg

Facility management en de inrichting en omgeving van het gebouw spelen een belangrijke rol in de beleving van de patiënt/cliënt. Ze kunnen bovendien van veel toegevoegde waarde zijn voor medewerkers én organisatie.

Één van de vele aandachtsgebieden op het gebied van FM, huisvesting en inkoop is de werkomgeving. Deze moet bijdragen aan de productiviteit en vitaliteit van medewerkers. Tegelijkertijd wordt de zorg steeds vaker rond de patiënt of cliënt georganiseerd en worden nieuwbouw of renovatie daarop afgestemd. In een ‘healing environment’ die, met de juiste inrichting en omgevingsfactoren, ten goede komt aan het welbevinden en de gezondheid van de eindgebruiker. 

Ondertussen wordt technologie steeds bepalender voor zorgprofessionals en dienstverleners. Termen als Internet of Things, domotica en artificial intelligence vormen geen abracadabra meer voor de toekomstbestendige manager of inkoper. Maar ook (soms gerelateerde) trends en ontwikkelingen in schoonmaak, gebouwbeheer, beveiliging, logistiek en andere facilitaire takken van sport staan volop in de schijnwerpers tijdens Zorgtotaal. Op het gebied van duurzaamheid is de zorg langzaam maar zeker bezig met een inhaalslag. Ook voor de overheid is het inmiddels menens, getuige bijvoorbeeld de Green Deal Duurzame Zorg 2.0 die door het ministerie van VWS is geïnitieerd. Circulaire inkoop en duurzame huisvesting is het devies, maar ook thema’s als social return en duurzame inzetbaarheid vechten om voorrang in de aandachtscope van beslissers in de zorg.

Van 12 tot en met 14 maart 2019 vindt Zorgtotaal plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens Zorgtotaal krijgen deelnemers in Hal 8 via kennissessies en exposanten inzicht in relevante ontwikkelingen en oplossingen aangereikt voor vraagstukken rond FM, huisvesting en inkoop. De belangrijkste, meest innovatieve producten en diensten voor de zorg worden gepresenteerd. De beurs is ingedeeld in vier segmenten: Facilitair, Inrichting & Omgeving, Eten, Drinken & Gastvrijheid, Revalidatie en Verpleging & Verzorging. Daarnaast demonstreren jonge bedrijven oplossingen die de zorg beter, sneller, efficiënter en gebruiksvriendelijker maken.     

Zorgtotaal


Wat als… (bijna) alles mogelijk was?
Fabrikant van zorgmeubilair Haelvoet is voor de eerste maal aanwezig op Zorgtotaal en pakt er uit met het innovatieve Care Solutions concept. Dit concept begeleidt u bij het configureren van een bed op maat via een keuzetraject. 

Elke klant is uniek en maakt andere keuzes op vlak van zijdelingse bescherming, materialen, afwerking, modulariteit, …. Het Care Solutions concept onderscheidt zich door de flexibiliteit van de voorgestelde oplossingen. Het is bijvoorbeeld mogelijk bedpanelen af te nemen en te vervangen door gedeelde onrusthekkens en omgekeerd. De combinaties zijn eindeloos en u beslist.

Maak kennis met het Care Solutions concept van Haelvoet op Zorgtotaal in Hal 8, stand B068. “Tot dan voor een borrel en fijne babbel!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details