Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Bewegwijzering voor alle gebruikers
Qua materialisatie sluit de bewegwijzering goed aan bij de architectuur van het landschap en de gebouwen.

Bewegwijzering voor alle gebruikers

beMark, een creatief bureau uit Nijmegen dat zich toelegt op conceptontwikkeling voor signing, bewegwijzering en interieurdecoratie, is door De Waalboog benaderd om een plan te ontwikkelen voor een dorpse en tegelijkertijd duidelijke signing en bewegwijzering op het terrein van Joachim en Anna. 

Er is veel energie besteed aan de planvorming en creatieve conceptontwikkeling. Na een QuickScan, sfeer proeven en een visiesessie met alle betrokkenen is een concept ontwikkeld voor een bewegwijzering die voor zowel bewoners, bezoekers, medewerkers als leveranciers helder en begrijpbaar is.

De systematiek van de bewegwijzering bestaat uit drie lagen. Naast straatnamen met huisnummers worden de gebouwen herkenbaar benoemd, ondersteund met een eenvoudig visueel herkenbaar icoon, zoals een driehoek of een cirkel. Deze drie lagen vormen de basis van de ­beweg­wijzering. Qua materialisatie sluit de bewegwijzering goed aan bij de architectuur van het landschap en de gebouwen, een belangrijke voorwaarde.

Binnen de gebouwen zijn de verschillende huisnummers ook duidelijk te vinden, consistent aan buiten. Het geheel krijgt hierdoor een geharmoniseerde uitstraling en de juiste en gewenste consistentie.

Het project wordt de komende jaren in verschillende fasen gerealiseerd, gelijklopend met de bouwfasen. De eerste onderdelen zijn inmiddels door beMark geproduceerd en geplaatst, naar ieders tevredenheid.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details