Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
De nieuwste oplossingen voor toegangscontrole in de zorg

De nieuwste oplossingen voor toegangscontrole in de zorg

SALTO Systems is als toonaangevende producent van intelligente systemen voor toegangscontrole uiteraard met een stand vertegenwoordigd op de nationale vakbeurzen voor de zorgsector.

Oscé werkt al bijna drie jaar bij SALTO. Ze heeft intussen meer dan twintig jaar professionele en gevarieerde ervaring in de zorgsector op de teller. “Als vertical manager healthcare voor SALTO is het mijn taak om noden in zorginstellingen te detecteren en om deze samen met onze technische dienst en het R&D-team van onze fabriek in Spanje om te buigen naar oplossingen”, vertelt ze. “Concreet proberen wij bij te dragen aan het verlagen van de werkdruk bij het verzorgend en verplegend personeel door het inzetten van slimme technologische oplossingen. Dankzij mijn intussen jarenlange ervaring kan ik ook op heel specifieke en gedetailleerde vragen antwoorden.”

Ook Van Liebergen, business development manager voor de zorg in Nederland, heeft al ruim twintig jaar praktische ervaring in de sector. “Ik zie mezelf als een soort ambassadeur, die potentiële gebruikers informeert over alle toepassingen die onze systemen bieden en die projecten mede op de rails zetten”, stelt hij.

Pieter van Liebergen.

Evolutie

Vanuit die betrokkenheid volgt hij ook nauwkeurig de nationale evolutie van de zorgsector. “De vergrijzing verloopt de laatste jaren erg snel”, legt hij uit. “De verwachting is dat tot 2040 zowel het aantal 65-plussers als het aantal 80-plussers zal verdubbelen en dat de vraag naar zorg verder zal toenemen. Voor wie kampt met psychische of dementieklachten is opname in een zorginstelling noodzakelijk, voor de eigen veiligheid mét vrijheidsbeperking. De wet Zorg en Dwang ondersteunt deze doelgroep om hun verblijf zo ongedwongen mogelijk te maken, met zoveel mogelijk bewegingsvrijheid. Daarom is het goed dat er slimme toegangssystemen bestaan, die gelijktijdig patiënten/residenten in hun vrijheid ondersteunen en de verpleging waar mogelijk ontlasten. De slimme elektronische sloten van SALTO, inclusief intelligente deurbeslag, dwaaldetectiecombinaties en integraties met zorgdomotica, gebouwbeheer en andere systemen van derden zijn bij uitstek hiervoor geschikt.”

Lien Oscé.

Over SALTO Systems

SALTO Systems wierp zich bij de oprichting in 2001 meteen op een revolutionair concept voor toegangscontrole, het intussen welbekende data-on-card-systeem. Eén van de hoofddoelen was vermindering van de tijd gespendeerd aan het beheer van de toegangscontrole en dit zonder verlies van functionaliteit, flexibiliteit, controle en veiligheid. De productie­faciliteiten en het hoofdkantoor bevinden zich nabij San Sebastian, in Spanje. België wordt bediend vanuit een kantoor in Anderlecht, ­Nederland vanuit Amsterdam en Apeldoorn.

“SALTO was al meteen nadrukkelijk op de zorgmarkt aanwezig”, blikt Oscé terug. “De toepassingen en het gebruik van de SALTO-systemen zijn in de loop der jaren wel sterk geëvolueerd, van de vervanging van een sleutelsysteem over toegangscontrole en beveiliging naar authenticatie, registratie, bezoekersbeheer, toegankelijkheid en geïntegreerde oplossingen.”

Totaalaanbod

“Zowel de software (server-based of cloud) als hardware hebben een hele evolutie doorgemaakt, om op een veilige manier en met de juiste aan de sector aangepaste inzichten zonder fysieke sleutels (badge/sleutelhanger of DigitalKey via smartphone) in te staan voor een nauwkeurig beheer van gebruikers en bezoekers.” Ze verwijst daarbij vooral naar de antimicrobiële coating Biocote en de contactloze exit-schakelaar Wave XS. “Daarnaast hebben we gerelateerde bedrijven overgenomen, zoals Gantner (aanbieder van lockeroplossingen voor kledingkasten en medicijnenkarren) en Bluefield (bezoekersbeheer), waardoor we veel extra features kunnen aanbieden binnen onze toepassingen.” Ook softwarematig zijn de mogelijkheden legio, dankzij de integratie en/of databanksynchronisaties en/of API/cloudkoppelingen die SALTO rechtstreeks aanbiedt of faciliteert. “Denk daarbij aan verpleegoproepsystemen of planningssystemen in de grotere ziekenhuizen en zorggroepen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details