Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Direct spoelsysteem zonder reservoir: een toekomstgerichte oplossing

Direct spoelsysteem zonder reservoir: een toekomstgerichte oplossing

De schatting is dat één op de drie toiletten met reservoir in publieke ruimten lekt. Ook zorginstellingen krijgen hiermee te maken. Deze lekken zijn vaak onzichtbaar en worden niet hersteld, wat leidt tot een aanzienlijke verspilling van drinkwater. 

Volgens een studie, gemaakt in opdracht van het Franse ministerie van ecologie, veroorzaakt een lek in een toilet een verspilling van meer dan 600 liter per dag. Deze waterverspilling is des te meer zorgwekkend gezien het huidig economische klimaat. Daarom ontwikkelde DELABIE, vanwege de toenemende druk op watervoorraden, een toiletsysteem zonder reservoir dat lekkages voorkomt.

Het mechanisme van een toilet met reservoir is voortdurend ondergedompeld in water. Hierdoor ontstaan kalkaanslag en schade. Deze veroorzaken de lekken. Het systeem met directe spoeling van DELABIE zonder reservoir vermijdt het risico op lekkages en extra kosten. Nadat een toilet met reservoir door een toilet met directe spoeling in een Frans woonzorgcentrum was vervangen, nam het waterverbruik met 85 procent af.

Wat het design betreft, heeft DELABIE gekozen voor een tijdloze esthetiek en zijn er verschillende modellen beschikbaar die perfect passen in elk type project.

Verbeterde hygiëne en onmiddellijke beschikbaarheid

De directe spoeling biedt meer dan alleen waterbesparende en duurzame oplossingen. Volgens DELABIE-experts is het systeem met directe spoeling zelfs hygiënischer. Zij zijn van mening dat bacteriën en andere micro-organismen zich in stilstaand water en in kalkaanslag ontwikkelen. Van daaruit kunnen ze via de biofilm het hele netwerk koloniseren en zelfs de directe omgeving besmetten. Door het reservoir weg te nemen, verdwijnt de omgeving die bevorderlijk is voor hun ontwikkeling. 

Elektronische toiletkraan

Maar DELABIE gaat nog een stap verder door haar TEMPOMATIC elektronische toiletkraan uit te rusten met een periodieke spoeling. Deze wordt elke 24 uur na het laatste gebruik geactiveerd om een totale hygiëne van de installatie te garanderen, zelfs wanneer het toilet gedurende enige tijd niet wordt gebruikt.

Het spoelsysteem zonder reservoir is niet alleen bijzonder hygiënisch, maar biedt tevens gebruikerscomfort. Zo hoeft de gebruiker niet te wachten totdat het reservoir gevuld is, aangezien de spoeling rechtstreeks op het waternet is aangesloten. 

TEMPOFLUX 3: innoverend product, bekroond met meerdere prijzen

De TEMPOFLUX 3 is een zelfsluitende ­toiletkraan met directe spoeling die een heleboel voordelen biedt die hierboven nog niet genoemd zijn. De kraan beschikt over een dubbele bediening, zorgt voor een optimale waterbesparing en is eveneens uitgerust met een antiblokkeerveiligheid die misbruik voorkomt, Het water stroomt pas wanneer de drukknop losgelaten wordt. Een gegarandeerde gebruiksvriendelijkheid ontstaat door de soepele bediening die gemakkelijk door iedereen te gebruiken is. Tevens beperkt dit het geluidsniveau dat conform de norm NF EN 12541 klasse II is. 

Eenvoud

Installatie en onderhoud kunnen niet eenvoudiger: dankzij een gepatenteerde inbouwdoos kan een perfecte waterdichtheid gegarandeerd worden. Deze doos is geschikt voor wanden tot 120 millimeter dik en is bij elk type configuratie aan te passen. Daarbovenop is er de bewezen robuustheid van de kraan die vandalisme voorkomt. Wat het design betreft, heeft DELABIE gekozen voor een tijdloze esthetiek en zijn er verschillende modellen beschikbaar die perfect passen in elk type project. Zo werden bedieningsplaten ontworpen in mat gepolijst roestvast staal, verchroomd metaal en zwart glas.

De TEMPOFLUX 3 toiletkraan met zwarte glazen bedieningsplaat won inmiddels diverse internationale prijzen. Het product bewijst een perfecte combinatie te zijn van techniciteit, duurzaamheid, hygiëne en esthetiek. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details