Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Een fijne plek waar persoonlijke aandacht en een liefdevolle omgang voorop staan
Bij het maken van het ontwerp en het toegepaste meubilair, staat bij Thereca de doelgroep altijd voorop.

Een fijne plek waar persoonlijke aandacht en een liefdevolle omgang voorop staan

Thereca is de projectinrichter die warmte, sfeer en thuisgevoel weet te combineren met een functionele inrichting. 

Voor de locatie Van Wijckerslooth voorzag Thereca het restaurant, de bibliotheek, de lounge en de multifunctionele ruimte van een geheel nieuwe uitstraling en inrichting. Marente en Thereca vormden samen een werkgroep waarin de wensen, mogelijkheden en plannen in nauwe samenwerking werden uitgewerkt. Peter van Keulen was als projectadviseur van Thereca betrokken bij dit project. Door de korte lijnen was het mogelijk snel te schakelen en in relatief korte tijd de plannen te verwezenlijken. Dit komt mede door de verschillende disciplines die Thereca in huis heeft. Vanaf het eerste contact, de plannen van de ontwerpstudio tot de productie en het inhuizen van de (maatwerk) meubelen.

De absolute eyecatcher is de groenwand, gevuld met planten met luchtzuiverende kwaliteiten.

Ontwerp

De ontwerpstudio heeft de wensen uitgewerkt naar een compleet inrichtingsplan en ervoor gezorgd dat de ruimtes een fijne plek zijn geworden waar persoonlijke aandacht en een liefdevolle omgang altijd voorop staan. Van Keulen: “De uitgangspunten waren ‘warmte’, ‘sfeer’, ‘huiselijkheid’ en ‘thuisgevoel’, waarbij iedere ruimte zijn eigen sfeer en functionaliteit moet uitstralen. In de lounge staan warmte en gezelligheid voorop. Het is de plek voor ontmoeting. De maatwerk haarden leveren hier een hoge bijdrage aan. Deze haarden zijn niet alleen sfeervol, maar zorgen ook voor een mooie verdeling van de ruimte.’’ 

In het restaurant zorgen de verschillende stoelen voor een speels effect. De luxe stoffen geven het restaurant een chique en stijlvolle uitstraling. Naast deze uitstraling is het natuurlijk van belang dat het meubilair geschikt is voor gebruik in de zorg. “Bij het maken van het ontwerp en het toegepaste meubilair, staat bij Thereca de doelgroep altijd voorop,” zegt Van Keulen.

De absolute eyecatcher is de groenwand, gevuld met planten met luchtzuiverende kwaliteiten. “Die is echt verrassend. De geur, het effect van groen op mensen; het doet wat met de omgeving. En het past ook nog eens perfect bij de uitstraling van het gehele project. Dit is precies waar wij voor staan: het creëren van inspirerende leef- en werkomgevingen,” besluit Van Keulen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details