Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Haelvoet nv, Belgische producent van hoogwaardig zorgmeubilair, stapt mee in een kapitaalsverhoging van Team n Time

Haelvoet nv, Belgische producent van hoogwaardig zorgmeubilair, stapt mee in een kapitaalsverhoging van Team n Time

Team n Time is een Gentse scale-up die ziekenhuizen helpt de personeelsplanning af te stemmen op de zorglast van patiënten. De kapitaalsverhoging moet dienen voor een verdere groei in de Benelux en ter financiering van de eerste stappen op de Amerikaanse markt.

Wegens een toenemend gebrek aan personeel in de zorgsector is het bijzonder belangrijk zorgzaam om te springen met deze beperkte human resources. En net hierop wenst Team n Time een antwoord te bieden d.m.v. een softwareplatform dat de onvoorspelbare behoefte aan zorgpersoneel zo goed mogelijk afstemt op de onvoorziene vraag naar patiëntenzorg. Dit gebeurt op basis van een algoritme dat d.m.v. een analyse van geanonimiseerde patiëntendossier, behandelplannen en uurrooster zoekt naar verborgen zorgcapaciteit. Dankzij deze software kan het mobiele zorgteam objectief ingezet worden waar de behoefte aan extra zorgverleners het grootst is. Op heden maken reeds 9 Belgische ziekenhuizen gebruik van dit platform, waaronder UZ Gent, ZOL, AZ Groeninge en GZA.

Internationale trends bevestigen dat door de vergrijzing de zorgbehoefte stijgend is, terwijl het aantal beschikbare zorgverstrekkers eerder constant blijft. Het bedrijfsmodel van Team n Time sluit volledig aan bij de visie van Haelvoet nv: nl maximalisatie van de efficiëntie van het zorgpersoneel. Haelvoet realiseert dit o.a. op basis van Haelvoet Connect Solutions, een platform waarmee zowel bed als patiënt draadloos kunnen gemonitord worden. Beide bedrijven zijn overtuigd dat intelligent zorgmanagement noodzakelijk is teneinde zorgverstrekkers op een efficiënte en kwalitatieve manier hun taken te laten uitvoeren.

De keuze van ZOL voor Team n Time

Als algemeen ziekenhuis zijn we op zoek gegaan naar een oplossing die ons kan ondersteunen om op een zo objectief mogelijke en transparante manier zorgpersoneel (bvb. verpleegkundige mobiele equipe) toe te wijzen aan een afdeling.  

Omdat Team n Time de mogelijkheid kan bieden om een link te leggen naar ons elektronisch patiëntendossier enerzijds en ons personeelsbestand anderzijds, kunnen we het zorgaanbod beter afstemmen op de zorgvraag.

Daarnaast kunnen we uit de gegenereerde data lessen trekken en zorgvuldige voorspellingen maken naar de toekomst, om ook op die manier gerichte keuzes te maken met betrekking tot onze medewerkers.

Haelvoet nv

Haelvoet heeft meer dan 90 jaar ervaring in het produceren en leveren van comfortabel en designvol meubilair voor zorginstellingen. Met 240 medewerkers, een R&D afdeling en productie in eigen beheer, werkt het famailiebedrijf dagelijks aan nieuwe ergonomische oplossingen voor ziekenhuizen, zorginstellingen en kleinschalige woonvormen. De laatste jaren ligt de focus vooral op het integreren van technologische features in haar zorgmeubelen met als doel zowel de patiëntervaring als de zorg te verbeteren, de zorgefficiëntie te maximaliseren en de veiligheid te verhogen met respect voor mens en milieu.

Team n Time

Team n Time is een bedrijf dat zich richt op het verbeteren van de zorgverlening in ziekenhuizen door middel van real-time predictieve analyses en gegevensgestuurde oplossingen. Het bedrijf biedt een platform voor capaciteitsbeheer van de personeelsbezetting waarmee zorginstellingen de patiëntenzorg kunnen optimaliseren en de werklast van het personeel kunnen verminderen. Het platform maakt gebruik van bestaande digitale gegevensbronnen in het ziekenhuis om de verpleegkundige capaciteit en competenties te verdelen op basis van objectieve gegevens. Team n Time biedt ook tools voor strategische planning en simulatie, waarmee zorginstellingen trends, patronen en fluctuaties in de afdelingsbehoeften kunnen ontdekken en toekomstige vraag kunnen voorspellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details