Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Huiselijke sferen bij De Waalboog locatie Joachim en Anna
De meubelselectie is zorgvuldig afgestemd op de behoeften van de verschillende doelgroepen.

Huiselijke sferen bij De Waalboog locatie Joachim en Anna

Met een diepgewortelde visie van ‘zo thuis als maar kan’ transformeert De Waalboog gefaseerd haar expertisecentrum aan de groene rand van Nijmegen tot een woonomgeving met een huiselijke en veilige sfeer, rust, gastvrijheid en een thuisgevoel. Bas van de Pavert, Accountmanager bij Lensen: “Op basis van onze zorgvuldige presentatie, de kwalitatief hoogwaardige partners en een goed georganiseerd bedrijfsbezoek voor de multidisciplinaire delegatie van De Waalboog is ons deze opdracht gegund.”

Creatieve inrichting door Lensen

Het nieuwe Joachim en Anna is ontworpen als een thuis voor bewoners en hun bezoekers, weg van de traditionele institutionele setting. De klimaatneutrale woningen bieden niet alleen comfort, maar ook duurzaamheid en de openbare ruimtes zoals de huiskamers zijn gastvrij ingericht als ontmoetingsplekken voor bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers. Interieurontwerper Patty Meesters van deStudio van Lensen tekende voor de inrichting. “Van kleur- en materiaaladvies tot het selecteren van het meubilair in samenwerking met de ergotherapeut van De Waalboog. De meubelselectie, met een eigen locatie-identiteit door variaties in kleur en design, is zorgvuldig afgestemd op de behoeften van de verschillende doelgroepen. Daarnaast gaf deStudio workshops aan werkgroepen om de afwerking van het meubilair te bepalen en zorgde het team voor de algehele styling met decoratieve elementen.”

Een plek waar bewoners, gasten en medewerkers zich echt thuis voelen.

Bijzondere aandacht voor dementiezorg

Binnen De Waalboog is bijzondere aandacht voor dementiezorg. Met de kritische blik van de dementiedeskundige is maatwerk in raamstoffering en wandafwerking afgestemd op contrastwaarden en associaties. Een goede balans hierin vergemakkelijkt de oriëntatie van bewoners. Meesters: “Mensen met dementie mogen niet verdwalen in een dessin of print.” Omdat op deze locatie ook jongeren met dementie verblijven is een speciale collectie voor hen samengesteld. Meubelen en wandafwerking met een jeugdigere, eigentijdse uitstraling die past bij deze leeftijdsgroep. 

Duurzaam partnerschap 

Een grootscheepse metamorfose zoals als bij Joachim en Anna doe je samen met relevante en betrouwbare partners die meedenken en consistent zijn, ook onder veranderende omstandigheden. Van de Pavert: “Door langdurig en intensief met elkaar samen te werken, groei je als organisaties naar elkaar toe.” In dit meerjarige, omvangrijke nieuwbouwproject heeft Lensen zich voor De Waalboog bewezen als een creatieve, innovatieve en meedenkende partner. Samen strevend naar een plek waar bewoners, gasten en medewerkers zich echt thuis voelen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details