Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuwe studio laat sfeer in zorgmeubilair zien
Op de achtergrond een multifunctionele achterwand met onder meer ruimte voor een beeldscherm voor presentaties.

Nieuwe studio laat sfeer in zorgmeubilair zien

Gastvrije inrichting voor zorginstellingen

Je thuis voelen zodra je binnenkomt. Dat is wat projectinrichter Vervoort beoogt. Al bijna 70 jaar straalt het familiebedrijf in Goirle een gastvrijheid uit die ze moeiteloos weet te implementeren in haar projecten. Ook in de zorg.

In 1954 startte de familie Vervoort het bedrijf, dat zich aanvankelijk vooral richtte op het inrichten van horeca. Nooit werd zomaar een barkruk of tafel neergezet, elk meubelstuk werd – en wordt – bewust gekozen zodat het passend is bij de sfeer van de horecagelegenheid en de gasten die zich op een aangename manier welkom voelen. Door mee te bewegen met trends, en ook door de markt goed te volgen, is Vervoort inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende gespecialiseerde projectinrichter in hospitality, leisure én zorg.

Salesmanager Zorg Joost Graat (l) en technisch tekenaar Teun Vugts (r).

Nieuwe look en feel

Joost Graat, sales manager zorg: “Vooral de laatste twee decennia hebben we ons ook meer en meer gespecialiseerd in het inrichten van onder andere verpleeghuizen. We begonnen met een man of twee, met name in het zuiden van Nederland, maar inmiddels werken we met zes mensen in de buitendienst en bedienen we heel Nederland.” Ook in de 4.000 vierkante meter tellende showroom is ruim aandacht voor zorgmeubilair. “Steeds vaker ontvangen we onze klanten in onze showroom”, gaat Graat verder. “En omdat we juist daar de mogelijkheid hebben om onze expertise en veelzijdigheid te tonen, is het van belang om die goed op orde te hebben, passend bij de huidige wensen en eisen en bij het tijdsbeeld. Bovendien wordt het ook steeds belangrijker om de juiste sfeer te creëren binnen de zorginstelling. Af van de klinische ziekenhuis look, en meer en meer gericht op huiselijkheid en gastvrijheid. Daarom hebben we onze eigen designers gevraagd om een schets te maken voor een nieuwe studio in onze showroom. Uitgangspunt hierbij is onze visie: een interieur creëren dat uitnodigt om binnen te stappen, te verblijven en waar iedereen zich comfortabel voelt.”

Teun Vugts is technisch tekenaar bij Vervoort, en maakte het ontwerp voor de nieuwe look. “Onze showroom is enorm, een goede basis van waaruit we onze klanten kunnen bedienen. We kunnen veel, en om dat te laten zien maken we regelmatig visuals voor onze klanten. Ontzettend leuk om dat nu een keer voor onze eigen studio te mogen doen.” Vugts vertaalde zijn plannen naar een kleurige 3-dimensionale visual die goed in de smaak viel bij de collega’s. Inmiddels is de herinrichting en restyling van de studio afgerond. In het voorjaar van 2024 zal de hele zorgshowroom vernieuwd zijn.

Zes meter lange overlegtafel met ruimte voor de vele soorten stofboeken. In het midden een plek om met klanten te zitten.

Van A tot Z

Het inrichten van zorggerelateerde omgevingen vraagt om een ander type meubels, er worden andere eisen gesteld aan zorgmeubilair. Zo is het van belang dat de gebruikte stoffen goed schoon te maken zijn, maar ook de juiste zithoogte en natuurlijk een degelijke constructie zijn van belang. Samen met de opdrachtgever werken de gepassioneerde medewerkers van Vervoort een sfeervol en passend interieurprogramma uit. Graat: “We werken samen met een aantal vaste leveranciers. Daarbij maken we niet alleen gebruik van hun bestaande collectie, ook produceren zij exclusief voor ons wat onze technisch tekenaars ontwikkeld hebben. Volledig afgestemd op de wensen van de klant, dus.” 

Vervoort maakt turnkey oplevering mogelijk. De eigen projectafdeling voorziet het ontwerp van alles wat niet meubilair is. Van vloerbedekking, wand- en raambekleding tot verlichting en beplanting: in alles kan worden voorzien om de juiste sfeer te creëren. “Daarnaast hebben we onze eigen afdeling logistiek en onze servicemedewerkers voor het inhuizen en monteren van diverse zaken”, vult Graat aan. “In de loop van het 2e kwartaal van 2024 willen we ook een aantal open dagen voor de zorg organiseren, in onze vernieuwde showroom. Een goed moment om onze eigen gastvrijheid te tonen en te toetsen.”     

Rechts in beeld de zit-/stabureaus zodat optimaal gewerkt kan worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details