Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Healing Environment

‘Iedereen heeft recht op een moment van zitgeluk’

Lana_SSP_3673_bewerkt
Sofa Lana.

Tekst | Mecam Group

Beeld | Mecam Group

4 november 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Otium Care creëert stoelen en banken waarop gasten, cliënten of bezoekers van zorginstellingen écht kunnen ontspannen en genieten. “Wij combineren ultiem zitcomfort met een moderne en eigentijdse vormgeving, robuuste materialen en slimme functionaliteiten. Omdat iedereen in elke situatie recht heeft op een moment van zitgeluk”, zegt Christel Heymans, manager van Otium Care, een onderdeel van Mecam Group.

“In onze nieuwste collectie maken we gebruik van organische vormen, zachte aardetinten en texturen. Deze trends zorgen voor meer evenwicht en rust in de ruimte en nodigen uit om in plaats te nemen. De organische vormen zorgen voor meer balans en maken komaf met rechte lijnen en hoeken, waardoor de toegankelijkheid van het interieur uitgespeeld kan worden.”

Bijzetfauteuil Luno en sofa Lana trekken de aandacht door hun ruime en organische design. De uitnodigende stoffering in stof-ledercombinatie zorgt voor de juiste balans en nodigt uit om plaats te nemen. Luno is verkrijgbaar op een metalen 4-potig onderstel of op een draaivoet. 

Bijzetfauteuil Luno.

Volledig aanpasbaar

“De ideale fauteuil is het resultaat van een nauwe samenwerking met verschillende ziekenhuizen in combinatie met vakmanschap, comfort en design”, zegt Heymans. “Daniel is hier het perfecte voorbeeld van. Deze relaxfauteuil staat bekend om zijn modulariteit. Van een gewone draaivoet tot multivoet en terug, Daniel is volledig aanpasbaar aan de noden van de gebruiker. Bovendien heeft Daniel een ergonomisch zitcomfort dat door iedereen geapprecieerd wordt.”

Fauteuil Daniel.

Geen vuilophoping

“We ontwikkelden Daniel in samenwerking met vooraanstaande ziekenhuizen en aan de hand van ervaringen in de zorgsector. Zo stofferen we rug en zitting los van elkaar, waardoor er geen vuilophoping kan ontstaan. Ook wordt er ruimte vrijgelaten tussen de zitting en armen, waardoor de zitting rondom schoon kan worden gemaakt. Daniel is op kruisvoet aanpasbaar aan ieders mobiliteit. Gebruikers kunnen eenvoudig overschakelen naar een verrijdbare draaivoet (zonder patiënt) of multivoet (met patiënt).”

“Al meer dan 40 jaar ontwikkelen we systemen in onze eigen fabriek. Hierbij wordt over elk facet van de zitmeubelen nagedacht”, besluit Heymans. “De mogelijkheden zijn even praktisch als uitgebreid.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details