Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Innovatieve interieurbeleving voor verpleeghuis Klepperwei
Lensen heeft een fris en modern interieur gemaakt dat heel goed past bij de doelgroep.

Innovatieve interieurbeleving voor verpleeghuis Klepperwei

In oktober 2023 opende verpleeghuis Klepperwei, gelegen in een serene groene omgeving aan een schilderachtige vijver. “Het gedachtegoed van Argos – een leven met kleur – vormt de essentie voor de inrichting”, vertelt Karen Textor, accountmanager bij Lensen. Het team heeft de wensen van Argos ten aanzien van de Klepperwei bijzonder goed aangevoeld. De delegatie is dan ook unaniem in haar keuze voor deze projectinrichter. 

Verbinding tussen mens en natuur

De ontspannen, natuurlijke sfeer die buiten wordt ervaren, komt terug in het interieur. Patty Meesters, ontwerper bij deStudio van Lensen is verantwoordelijk voor het concept: “Via designprincipes als ‘aqua wellness’, ‘memory care’ en ‘rust-ruis-reuring’ in het thema ‘reflectie’ borduren we voort op de basis van de architect en leggen we de verbinding tussen mens en natuur, heden en verleden. Centraal in het interieurontwerp staan de kalmerende, ontspannende eigenschappen van water en het comfort van natuur, aangevuld met de mooiste kleuren en een bijzondere vormentaal. Het concept vertaalt zich in persoonlijke huiskamers, specifiek maatwerk, een sfeervolle (be)leefkeuken als warm hart in de ruimte en eet- en ontmoetingsplekken waar flexibiliteit of loungen centraal staan.”

Het statement piece: de letterbakwand vol vintage items die de zintuigen prikkelen en nostalgische herinneringen opwekken, biedt herkenning

Brasserie als ontmoetingsplek

De brasserie waar familieleden van bewoners elkaar kunnen ontmoeten, is gezellig ingericht met een haardje en volgens Textor het mooiste deel van Klepperwei. “Ik ben bijzonder trots op dit totaalproject. De brasserie laat diversiteit zien in zitmogelijkheden, materialen en vormentaal. De verschillende zones bieden privacy, geborgenheid en sfeer. Zowel aan de bewoners, bezoekers als medewerkers is gedacht. Een verhaal waarin oud en nieuw verweven zijn en iedereen een stukje herkenning vindt. Een ruimte die uitnodigt tot ontmoeten en die gesprekken op gang brengt. Het statement piece: de letterbakwand vol vintage items die de zintuigen prikkelen en nostalgische herinneringen opwekken, biedt herkenning.”

Samenwerking met Lensen en partners

Lensen, verantwoordelijk voor de conceptvisie en styling, heeft samen met Argos Klepperwei omgetoverd tot een aangename werk- en leefomgeving. Een nauwe samenwerking als partners is essentieel om tot zo’n succesvol resultaat te komen. De projectgroep, gevormd door account- en projectmanagers van Lensen en Nick Visser, projectleider nieuwbouw bij Argos, heeft het inrichtingstraject nauwlettend begeleid. Visser: “Lensen heeft een fris en modern interieur gemaakt dat heel goed past bij onze doelgroep. De flexibiliteit en de korte communicatielijnen maakten de samenwerking met Lensen heel prettig.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details