Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Installaties voor wonen, zorg en werken
Het project was groot en breedschalig. Op installatiegebied kwam alles voorbij.

Installaties voor wonen, zorg en werken

Als installaties ergens belangrijk zijn, dan is het wel in de zorg. Met de juiste installaties kunnen ruimtes zodanig worden geconditioneerd, dat wonen, zorg en werken hand in hand gaan. Een partij die hierover kan meepraten, is J. van Toorenburg. 

Voor Aafje Zorgvastgoed nam J. van Toorenburg in het Rotterdamse verzorgingshuis De Vijf Havens alle werktuigbouwkundige installaties onder handen. Het nieuwe restaurant op de begane grond voorzag zij van nieuwe, eigentijdse installaties.

Voor gebouw Smeetsland maakte Van Toorenburg met minimale aanpassingen de bestaande installaties weer geschikt voor deze tijd. De
installaties voor brandmelding, riolering, warmwater, verwarming- & koeling en zorgsystemen zijn weer klaar voor de toekomst. 

Dankzij upgrading en vervanging van installaties kunnen de zorgcentra er weer vijftig jaar tegen.

Installaties voor de komende vijftig jaar

“De renovatie van De Vijf Havens en Gebouw Smeetsland waren bijzondere, breedschalige projecten,” vertelt Richard van Toorenburg, operationeel directeur van J. van Toorenburg. “Op installatiegebied kwam werkelijk alles voorbij. We hebben oude installaties verwijderd, nieuwe installaties aangelegd, bestaande installaties geüpgraded en cliëntenkamers voorzien van eigen installaties, zodat de bewoners nu alles naar eigen wens kunnen regelen. We hebben het ClimaRad Systeem geïnstalleerd voor verwarming, beperkte koeling en ventilatie, en we hebben installaties aangepast aan de nieuwe functies van ruimtes. Duurzaamheid was hierbij steeds een item. De installaties moesten alle ruimtes geschikt maken voor wonen, zorg en werken, en dat voor de komende vijftig jaar.”

Care Concept installatieprincipe®

Het structuurplan voor de installaties werd ontwikkeld volgens het innovatieve Care Concept installatieprincipe, een module uit de Care Concept methode. De kracht van dit concept zit in co-creatie. “Binnen deze werkwijze brengen alle betrokken partijen hun ideeën naar voren,” vertelt Van Toorenburg. “Vervolgens ga je samen op zoek naar de beste oplossing. Dankzij deze werkwijze hebben De Vijf Havens en Gebouw Smeetsland nu decentrale, energiezuinige installaties die zo’n 10 tot 15% voordeliger zijn dan installaties met vergelijkbare capaciteiten.” 

Geschikt voor wonen, zorg en werken.

Plezierige, langdurige klantrelaties

“Bij dit soort projecten is kennis de basis,” realiseert Van Toorenburg zich. “We verstaan ons vak en zijn thuis in de zorg. Maar niet minder belangrijk zijn vertrouwen, communicatievermogen, enthousiasme en betrokkenheid. Dan kom je bij het DNA van Van Toorenburg. Het onderhouden van plezierige, duurzame klantrelaties zit al generaties lang in onze genen. We voelen ons onmiddellijk bij een project betrokken, waardoor we werken vanuit passie en verantwoordelijkheidsgevoel. Het feit dat we een familiebedrijf zijn, doet hier nog een schepje bovenop. We staan allemaal voor hetzelfde. Waardes zoals kwaliteit en hoogwaardig advies gaan binnen de familie al veertig jaar van vader op zoon.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details