Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Intelligente, brandveilige en barrièrevrije deuroplossingen

Intelligente, brandveilige en barrièrevrije deuroplossingen

Of het nu gaat om een ziekenhuis, zorginstelling, commerciële instelling of luchthaven: betrouwbare gebouwbeheersystemen zijn onmisbaar wanneer grote aantallen mensen een gebouw betreden en verlaten. Om barrièrevrijheid in gebouwen te vergroten, heeft GEZE een breed scala aan producten in haar assortiment. Recent zijn er op de Internationale Bouwbeurs BAU 2015 in München diverse producten gelanceerd die specifiek voor een ziekenhuisomgeving of zorginstelling geschikt zijn. Een van deze producten is de nieuwe draaideurautomaat GEZE Powerturn.

GEZE Powerturn
Het product dat met trots op de BAU 2015 door GEZE werd gepresenteerd, is vanaf heden beschikbaar als totaaloplossing voor meerdere toepassingen. Een hoogwaardige entree, multifunctionele veiligheidsdeuren of een betrouwbare nooduitgang: de Powerturn-draaideuraandrijving is een intelligente oplossing voor iedere situatie. De Powerturn is geschikt voor zowel enkele als dubbele deuren en kan worden gemonteerd op deuren tot een breedte van maximaal 1.600 mm of een gewicht tot 300 kg. De hoogte van slechts 7 cm zorgt ervoor dat dit compacte design perfect te integreren is in iedere omgeving. De Powerturn is geschikt en gecertificeerd voor gebruik op zware en brandwerende deuren. Naast de standaard Powerturn F is er ook een versie Powerturn F/R beschikbaar, die is voorzien van een geïntegreerde rookmelder. De nieuwe GEZE-draaideuraandrijving is niet alleen een robuuste specialist, maar ook een echte teamspeler. Zo kan de aandrijving gebruikt worden in combinatie met bijvoorbeeld de GEZE TZ 320, die wordt gebruikt om nooduitgangen te monitoren, als opening en luchtaanvoer voor frisse lucht bij RWA of bij natuurlijke ventilatie als onderdeel van een complexe sluisfunctie. Door de nieuwe Smart Swing-functie kunnen ook grote zware deuren handmatig worden geopend, waardoor de barrièrevrijheid binnen een gebouw wordt verhoogd. Omdat barrièrevrijheid bij publieke gebouwen een belangrijke rol speelt, is er naast de Powerturn ook een nieuwe vrijloopdranger geïntroduceerd.

Vrijloopdranger TS 5000 EFS / RFS 3-6
Brandveilige deuren behoren op een veilige manier te sluiten bij een noodgeval. Daarnaast is het ook belangrijk dat de dagelijkse toegankelijkheid wordt gewaarborgd. De nieuwe Vrijloopdranger TS 5000-deursluiter kan worden aangepast aan specifieke vereisten en kan worden gebruikt bij deuren tot een vleugelbreedte van 1.400 mm. Deze deurdranger is inzetbaar op zowel enkele als dubbele deuren.
Alle modellen van de TS 5000-Vrijloopdranger kunnen worden gebruikt op barrièrevrije en brandveilige deuren met een sluitkracht EN 6 of een deurbreedte van maximaal 1.400 mm. Alle vrijloopdeurdrangers van GEZE bevatten standaard ook een openhoudfunctie. Dit zorgt ervoor dat de deur wordt opengehouden in een hoek van 90°. Daardoor wordt ook rekening gehouden met invloeden als tocht om te voorkomen dat deuren onbedoeld worden gesloten. De sluitfunctie blijft hierdoor onaangetast in geval van brand.

TS 5000 ECLine
De TS 5000 ECline is de ideale systeemoplossing voor barrièrevrij bouwen en garandeert door een in de glijrail geïntegreerde openingsondersteuning, een uitermate comfortabele doorgang met een hoog bedieningscomfort. Hierdoor is het mogelijk dat ook grote en zware (brand)deuren eenvoudig kunnen worden geopend. De ECline is geschikt voor zowel links- als rechtsdraaiende deuren en aanslagdeuren met een deurbreedte tot maximaal 1.250 mm. Ook is deze deursluiter geschikt voor rook- en brandwerende deuren. De TS 5000 ECLine is conform de DIN 18040 en EN5 (deurbreedte tot maximaal 1.250 mm).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details