Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Is in uw cleanroom of OK  voldoende stilgestaan bijde wandafwerking? 

Is in uw cleanroom of OK  voldoende stilgestaan bijde wandafwerking? 

Hoogwaardige, pragmatische en duurzame hygiënische wandafwerkingsconcepten voor cleanroom- en highcareruimten

Vaak wordt de wandafwerking onderschat ten opzichte van andere belangrijke technische aspecten. Toch is de wandafwerking in de dagelijkse operationele gang van zaken van cruciaal belang, vanwege de hoge eisen die gelden in geclassificeerde ruimten. M-Wall is dé specialist op het gebied van hoogwaardige wandafwerkingsconcepten voor cleantech projecten zoals productieapotheken en faciliteiten, onderzoekslaboratoria en BSL-ruimten. Daarnaast worden de M-Wall concepten succesvol toegepast in high- en mediumcare omgevingen in de zorg zoals OK’s, isolatieruimten, CSA’s en gelijkwaardige omgevingen.

Geclassificeerde ruimten moeten voldoen aan hoge eisen ten aanzien van technische installaties. Maar ook het wandafwerkingsconcept dient meer aandacht te krijgen ten aanzien van integrale detailleringen, reinigbaarheid, veiligheid en multifunctionele toepasbaarheid. Als je kijkt naar de situatie van vandaag, worden nog vaak traditionele oplossingen toepast en is er nog wel iets te verbeteren. De M-Wall wandafwerkingsconcepten zijn daarvoor perfect geschikt en hebben zich inmiddels in vele projecten bewezen.

Uniek en duurzaam concept

Het concept van M-Wall is ontwikkeld in nauwe samenspraak met gebruikers en ontwerpers, specifiek voor hun omgevingen. Alle M-Wall producten hebben een bijzonder hoge chemische bestendigheid en zijn zeer eenvoudig, met een minimum aan onderhoudsmiddelen, te onderhouden. Door het gebruik van de meest hoogwaardige PVC en PET-G als grondstoffen wordt voldaan aan de hoogste brandeisen. Ook zijn de M-Wall producten vrij van emissies en ftalaten en komen er geen partikels vrij tijdens of na decontaminatie, welke van invloed kunnen zijn op de vrijgave voor het gebruik van een cleanroom of anderszins. 

Alle M-Wall producten zijn naast de lange levenscyclus vrij van vulstoffen en ongewenste toevoegingen waardoor ze volledig te recyclen zijn. Naast de toepassingen in de vermelde ruimten worden M-Wall producten ook regelmatig toegepast in de voedselindustrie en humane en/of veterinaire onderzoeks- en onderwijsgebouwen. De M-Wall collectie is specifiek ontwikkeld om pragmatisch een hoogwaardige, integrale ‘flush wandafwerking’ te realiseren die voldoet aan de strengste eisen qua reinigbaarheid en desinfectie. De veelzijdigheid is mede te danken aan het basismateriaal: hoogwaardige kunststoffen zoals PVC of PET-G, waarbij niet alleen aan alle hygiënische en technische eisen wordt voldaan, maar ook veel aandacht uitgaat naar duurzaamheid en circulariteit. M-Wall producten zijn volledig emissievrij, vrij van BPA’s en metalen en volledig homogeen. Door de hoge dichtheid zijn de producten dus optimaal reinigbaar. Ze nemen geen residuen op en hebben de eerder beschreven hoge chemische bestendigheid. 

Het nieuwe operatiecomplex van Nij Smellinghe voldoet aan de hoogste eisen; ook als het om de wandafwerking gaat.

Ontwerptools en snelle en installatie

Tijdens het ontwerpstadium kunnen de M-Wall specialisten samen met de ontwerper en gebruiker kijken naar de integrale detailleringen zoals de wand-vloer- en wand-deur-aansluitingen. Voor ontwerpers staat een speciaal ontwikkelde Revit-bibliotheek ter beschikking waarmee de M-Wall producten tot op het onderlinge naadniveau van ca. 2 mm gedetailleerd kunnen worden. Op deze manier kan een optimaal ontwerp worden uitgewerkt. Alle producten zijn eenvoudig te installeren en zijn ook Arbotechnisch verantwoord voor de applicateur, door hun lage gewicht en goede hanteerbaarheid.

Projecten

M-Wall producten zijn ook probleemoplossers, niet alleen in nieuwbouwprojecten maar met name ook in renovatieprojecten. Hier ondervindt men vaker problemen in de detaillering, waar met de M-Wall producten eenvoudig op ingespeeld kan worden. Dit bespaart niet alleen veel ‘downtime’ in bijvoorbeeld een cleanroom of OK, maar ook veel overlast en kosten. 

Sinds vele jaren is M-Wall een begrip in zorg- en cleantechomgevingen. Het bedrijf heeft vele referenties in Nederland, België en Luxemburg maar is ook in de rest van Europa, het Midden-Oosten en het Caribisch gebied actief.

Kracht van synergie en kennis

In december 2022 besloten M-Wall en Tarkett hun krachten te bundelen om gezamenlijk hoogwaardige wandafwerkings- en vloerafwerkingsproducten aan te bieden in de (inter-)nationale markt. Tarkett, een wereldleider op het gebied van innovatieve en duurzame vloer- en sportvloeroplossingen, verkreeg een meerderheidsbelang in M-Wall. Door deze samenwerking, waarbij beide partijen elkaar op unieke wijze aanvullen, ontstond een krachtige synergie die vele unieke voordelen biedt voor de ontwerper en eindgebruiker.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details