Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Mobiele laadwagen is hét perfecte hulpmiddel voor ziekenhuizen
De MobiDoc vergemakkelijkt het transporteren van patiënten.

Mobiele laadwagen is hét perfecte hulpmiddel voor ziekenhuizen

Efficiënt en veilig patiënten verplaatsen

Een echte Medifix klassieker, zo kan de MobiDoc wel genoemd worden. De mobiele laadwagen is al zeker 15 jaar een veelgebruikt hulpmiddel in het ziekenhuis, tijdens het transport van beademde en kritieke patiënten. Projectmanager Gebby Tolboom legt uit waarom.

“De MobiDoc bespaart het personeel kostbare tijd”, zegt zij. “Het transporteren van patiënten in het ziekenhuis is een dagelijkse handeling voor zorgpersoneel. Dit moet efficiënt en veilig gebeuren, zonder te veel belasting voor zowel de patiënt als de verpleegkundigen. Vooral bij spoedtransporten is het erg belangrijk dat medisch meubilair de juiste en perfecte ondersteuning biedt.”

Dit is precies de functie van de MobiDoc, die in ziekenhuizen gebruikt wordt op onder meer de spoedeisende hulp en IC. “De intraklinische transportunit wordt door middel van een snelle en veilige verbinding vastgemaakt aan het bed. Op de wagen kunnen zaken als een defibrillator, beademingsapparatuur, infuus en noodkoffer geplaatst worden om tegelijkertijd met het bed te vervoeren.”

De afmeting van de lift speelt een belangrijke rol bij de keuze van de juiste uitvoering.

Oplossing op maat

De modulaire MobiDoc kan geheel op maat geconfigureerd worden, om te voldoen aan de specifieke eisen van het ziekenhuis of de afdeling. Tolboom: “Wij gaan in gesprek met het ziekenhuis en vragen welke apparaten er nodig zijn om de patiënt veilig te vervoeren. Ook houden we rekening met zaken zoals de afmetingen van de liften.” De laadwagen is overzichtelijk en kan volledig transportklaar opgesteld worden. De gasveer zorgt ervoor dat hij ook in hoogte versteld kan worden. Er zijn drie uitvoeringen qua afmetingen, die aangevuld kunnen worden met verschillende opties. Elke MobiDoc wordt voor aflevering CE gekeurd, een hiervan is geschikt voor de MRI.

Flexibel, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar

“We blijven altijd bezig met upgrades van de basiswagens en bieden ook een breed scala aan modulaire accessoires. Zo staan we garant voor flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en functionele betrouwbaarheid van de laadwagen.” Veel ziekenhuizen maken al gebruik van deze zeer functionele oplossing.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details