Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuw cloud-based toegangsbeheerplatform verovert residentiële markt
De laatste jaren evolueren we steeds meer naar cloud-based smartlocks en digital keys, waarbij de smartphone letterlijk en figuurlijk als ‘the key to success’ fungeert.

Nieuw cloud-based toegangsbeheerplatform verovert residentiële markt

De digitalisering van onze samenleving is niet meer te stoppen. Ook op het vlak van toegangscontrole en -verlening doet zich een technologische (r)evolutie voor. Smartlocks en ‘digital keys’ winnen elke dag aan belang en verdringen klassieke ‘fysieke’ sleutels steeds meer naar de achtergrond, ook in residentiële omgevingen. Vandaar dat SALTO Systems een nieuw cloud-based platform ontwikkelde om het leven van gebouwbeheerders, bewoners en gebruikers (nog) makkelijker te maken: SALTO Homelok. “Dankzij onze SALTO Homelok-app en de connectie met Apple Wallet zetten we qua gebruiksgemak alweer een grote stap vooruit”, vertelt Eric Beling, marketing & business development manager bij SALTO Systems.

SALTO Homelok is een cloud-based platform dat specifiek bestemd is voor de residentiële markt.

SALTO Systems is een wereldwijde autoriteit op het vlak van intelligente toegangscontrole en -verlening. De toepassingen, producten en systemen van de Spaanse multinational zijn aanwezig in meer dan negentig landen, waar ze dagelijks door enkele tientallen miljoenen mensen gebruikt worden. “Onze toegevoegde waarde is dat we een aangepaste oplossing voor elke situatie kunnen uitwerken. De SALTO-toepassingen zien er allemaal zo simpel uit dat het kinderspel lijkt, maar vergis je niet: er schuilt heel wat technisch vernuft achter. Toegangscontrole en -verlening is maatwerk van de bovenste plank. De laatste jaren evolueren we steeds meer naar cloud-based smartlocks en digital keys, waarbij de smartphone letterlijk en figuurlijk als ‘the key to success’ fungeert. Lees: gebruikers hoeven enkel hun telefoon boven te halen om toegang te verkrijgen via een gepersonaliseerde ‘digital key’ en hebben dus geen fysieke sleutel meer nodig. Dat vergemakkelijkt niet alleen het beheer, maar bevordert ook de veiligheid”, legt Beling uit.

Zowel online als offline

Als het aankomt op toegangsbeheer, is SALTO Systems een absolute voorloper. Om de evolutie naar ultragebruiksvriendelijke smartlocks verder te ondersteunen, lanceerde het SALTO Homelok: een cloud-based platform waarmee de onderneming zich specifiek richt naar de residentiële markt. “Via de bijbehorende Homelok-applicatie, die over een erg overzichtelijke interface beschikt, kunnen syndici en gebouwbeheerders de toegang tot een gebouw en/of bepaalde ruimtes nog beter en zelfs op afstand monitoren en eventueel bijsturen. Met één hardwareplatform kunnen we een oplossing bieden voor elke situatie, afhankelijk van de bestaande noden, behoeften en wensen”, vertelt Beling. “Daarnaast kunnen eigenaars hun woningbezit beheren via een gepersonaliseerd bewonersprofiel. Beschikken ze bijvoorbeeld over een appartement aan zee, dan kunnen ze volledig autonoom instellen dat zij of een eventuele huurder ook automatisch toegang hebben tot de gemeenschappelijke inkomhal, de lift en de berging. SALTO Homelok combineert de filosofie van onze voormalige server-based en cloud-based platformen, wat impliceert dat er zowel online als offline kan worden gewerkt. Fysieke badges, digitale sleutels of zelfs innovatieve toepassingen als Apple Wallet: alles is mogelijk én onderling combineerbaar!”

Revolutionair qua gebruiksgemak

Het doel van SALTO is om het leven van zowel de gebouwbeheerders als gebruikers en bewoners makkelijker te maken. In die zin is de connectie met Apple Wallet een extra voordeel omdat het allemaal werkt zoals de gebruiker verwacht dat het zou werken: de smartphone tegen de deur(lezer) houden en de deur kan opengemaakt worden, zonder extra apps te downloaden!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details