Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Overig

‘Ons hygiëne-oog reikt ook boven de 1,80 meter’

Hygiëne heeft het afgelopen jaar een iets andere klank gekregen. De corona-intocht heeft dat vakgebied in een onontkoombaar daglicht geplaatst.

Het team van Hygiëneplan, v.l.n.r.: Coen van Diepenbeek, Jurgen Spaan en Stephan van der Loo. (Beeld: Willem de Volder)

3 mei 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Bij Hygiëneplan in Den Bosch was men al langer doordrongen van de noodzaak van tophygiëne. Sterker nog, de ‘experts in industrial cleaning’  luisteren en koppelen wensen van opdrachtgevers aan kennis en kunde.

“Elkaar versterken, daar draait het om”, zegt Stephan van der Loo, die samen met Coen van Diepenbeek en Jurgen Spaan ingaat op de dienstverlening van Hygiëneplan. Het bedrijf mag dan vier jaar jong zijn, aan ervaring geen gebrek. “Eredivisiewaardig”, kwalificeert Van der Loo. Wat begon met ‘food- en feed-reiniging’ heeft inmiddels ook ‘cleanroomreiniging’ en ‘project- en opleveringsschoonmaak’ als vakgebieden. “Cleanrooms in onder meer de pharma en micro-elektronica vragen om een specifieke aanpak van het werk. Weten waar micro-organismen/ultra kleine stofdeeltjes zich ontwikkelen en die verwijderen en tegengaan.”

Hygiëneplan op locatie aan het werk. (Beeld: Hygiëneplan)

Blind vertrouwen

Het klinkt volgens Van der Loo eenvoudig, maar dat doet de complexiteit van de opdrachten teniet. “Het vraagt veel inzicht en ervaring”, weet ook Spaan, die vele jaren de schoonmaakvalidatie van projecten (plasmaproductie) begeleide bij bloedbank Sanquin. Hij noemt in combinatie met cleanrooms opdrachtgevers als ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven en micro-elektronica. De goede naamsbekendheid heeft Hygiëneplan te danken aan het leveren van beloofde kwaliteit. “Blind vertrouwen in onze kennis, daar is onze aanpak en het eindresultaat op gestoeld.” Hygiëneplan heeft ruim honderd mensen in dienst en doet een beroep op zo’n dertig tot veertig uitzendkrachten. “Allemaal gecertificeerd. Via ons E-learning-kanaal leggen we de basis voor een succesvolle aanpak van een opdracht”, onderstreept Van Diepenbeek de wijze van begeleiding van personeel. Hij licht er de bouw van cleanrooms van andere projecten uit: “Tijdens en na de realisatie van een project dragen onze specialisten zorg voor de reiniging van ruimten.” 

Expertise en grondige aanpak 

Van der Loo benadrukt dat visueel schoon, niet schoon is. “Kwaliteit van het werk vraagt diepgang.” Hij lepelt nog een voorbeeld op van de aanpak van Hygiëplan: de reguliere schoonmaak bij Danone in het Brabantse Haps. “Danone heeft Nederland aangewezen voor de productie van babyvoeding en wij zijn daar vanaf het eerste moment bij betrokken.” Hij spreekt over een streng regime en flexibiliteit als het gaat over werktijden. Ook Nutricia Zoetermeer en MSD Boxmeer zijn spelers die profiteren van de expertise en grondige aanpak van Hygiëneplan. Er wordt door het Bossche bedrijf nauw samengewerkt met Sure consultancy & research voor microbiologisch advies en onderzoekswerk. Het geeft aan dat opdrachtgevers bij Hygiëneplan voor het gehele hygiënetraject terecht kunnen. Van der Loo: “Met passie voor en kennis van het vak en met oog voor detail ook boven de 1,80 meter….”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details