Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Voor elke omgeving de geschikte zitoplossing
De ZenSo zetel koppelt ergonomie aan esthetiek en kan vele gedaantes aannemen. Dankzij de brede keuzemogelijkheden op vlak van armen, onderstel en afwerking, past de ZenSo zetel zowel in thuis- als diverse zorgomgevingen.

Voor elke omgeving de geschikte zitoplossing

Haelvoet, Belgische fabrikant van zorgmeubilair, lanceerde in september 2021 een revolutionair zetelgamma, genaamd ZenSo. Deze recente introductie is een nieuwe stap in de ontwikkelingscyclus met als doel om het meest complete gamma zorgzetels in de markt aan te bieden. 

Functionaliteit en uitstraling maken het onderscheid

Haelvoet kan bouwen op een jarenlange ervaring in ontwerp en productie van zorgzetels. Daarbij wordt er rekening gehouden met de echte noden van de gebruikers. Denk maar aan intuïtief en ergonomisch gebruik, kwaliteitsvolle materialen, optimale reinigbaarheid, …. Daarnaast zorgen de ontwerpen van Haelvoet ook voor een toegevoegde functionaliteit. Tot slot hebben alle producten een hedendaags, maar tijdloos ontwerp, waarbij er rekening wordt gehouden met de gebruiksomgeving. ­Haelvoet nam bovenstaande eisen mee in het ontwerpproces en kwam zo tot 6 types zorgzetels die het volledige spectrum van wensen en noden bestrijken: 2 houten zorgzetels, Talo en Fero, 2 functionele zorgzetels, Mauro en Avento, en ten slotte 2 huiselijke zetellijnen Domus en ZenSo.

Mauro, een evolutie op de succesvolle en budgetvriendelijke Fero zetel, is mogelijk met maar liefst 9 verschillende onderstellen en 8 relax/kantelmechanismes.

Ontwerpfilosofie

Wat als… alles mogelijk was op alle zetels? Dit is het centrale idee en vertrekpunt waar alle Haelvoet producten uit voortvloeien. Haelvoet is dan ook trots op het uitgebreid gamma aan diverse manuele en elektrische relaxsystemen, opstahulpmogelijkheden, een brede keuze aan wielen en afwerkingsmogelijkheden van armen en bekleding. 

Veilig opstaan en zitten

Patiënten mobiliseren is van fundamenteel belang en daarom integreerde Haelvoet ingenieuze opstahulpsystemen in de Avento en ZenSo ­zetels. Beide zetels kunnen optioneel voorzien worden van een raising & sitting assist die dankzij een ondersteunende beweging het opstaan én het neerzitten vergemakkelijkt. Het meest vooruitstrevende model is de ZenSo met het innovatieve E-lift mechanisme. Bij activatie van de E-lift functie treedt een automatisch remsysteem in werking ter verhoging van de veiligheid. Vanuit deze veilige positie wordt de gebruiker geholpen van een zittende naar een staande positie of omgekeerd. 

De Avento hoog/laagzetel is ideaal voor daghospitalisatie-omgevingen, met elektrische of hydraulische hoog/laagverstelling, transportvriendelijke onderwagen en fijn vormgegeven kunststof afdekkap.

Perfecte mix

Meer zelfredzaamheid creëren voor de gebruikers en ondersteuning bieden aan zorgverleners blijft de drijfveer van Haelvoet. “Door een breed gamma zetels aan te bieden dat een perfecte mix vormt tussen functionaliteit, esthetiek en budgetvriendelijke oplossingen hopen we aan zoveel mogelijk wensen tegemoet te komen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details