Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Zuyderland kiest weloverwogen voor plafond tilliften
Vooraanzicht impressie nieuwbouw Hof van Serviam.

Zuyderland kiest weloverwogen voor plafond tilliften

De kennis en ervaring van de Oisterwijkse dienstverlener kwam daar tot wasdom door de levering van plafond tillift-systemen en een speciaal bad.

De eerste aftastende gesprekken voor het project in het centrum van Sittard waar Lopital voor werd benaderd, vonden plaats eind 2018. “Graag wilde Zuyderland een unit van het gebouw Hof van Serviam voorzien van plafond tillift-systemen om de doelgroep, verpleeghuiszorg, en de medewerkers de best mogelijke ergonomische producten te bieden op het gebied van tillen en verplaatsen van cliënten”, zegt Patrick Konings van Lopital. Het vroeg om snel schakelen en in februari 2019 voorzag Lopital opdrachtgever Zuyderland van adviezen en werden de eerste tekeningen voor 31 plafond tillift-systemen en elf motoren aangeleverd. “Na het finetunen van wensen en mogelijkheden heeft de klant ervoor gekozen om de ‘centrale badkamer’ te voorzien van een Harmonia hoog/laagbad met 24 luchtjets.”

Traversesysteem in een standaard 1-kamerappartement.

Snel schakelen is Lopital eigen. Kort na ontvangst van de officiële opdracht van de plafond tillift-systemen en het bad is direct gestart met de voorbereidingen. Binnen een tijdspanne van twee weken werd alles geïnstalleerd en opgeleverd. Konings benadrukt dat de juiste aanpak niet sec de verdienste is van Lopital. “Ook belangrijk bij zulke projecten is de communicatie met de klant wat betreft een passende planning. Dat is feilloos verlopen, mede doordat onze contactpersoon Peter Sonnemans van Zuyderland ons heeft begeleid. Mede daardoor konden we het project op constructieve wijze tot een aansprekend eindresultaat brengen.” 

Dat de samenwerking naar verwachting is verlopen, blijkt uit de vervolgopdracht. Lopital is door Zuyderland benaderd om het volgende grote zorgproject Parc Glana in Geleen te voorzien van plafond tillift-systemen en hoog/laagbaden. “De eerste opdracht is ontvangen en daar zijn wij meteen mee gestart. Wij zijn dankbaar dat een klant als Zuyderland vertrouwen in Lopital heeft. Samen komen tot, en het uitwerken van ideeën en mogelijkheden geeft ons de bevestiging dat betrouwbare producten, de juiste afstemming en het vertrouwen in elkaar bijdragen aan wederzijdse tevredenheid.”

Traversesysteem in een centrale badkamer.

Hof van Serviam is een grootschalig woonzorgcentrum in het centrum van Sittard. Zuyderland zorgcentra gaat de woonzorglocatie voor 20 jaar huren van ZoWonen. Het omvat 114 woonzorgappartementen en vijf zorgwoningen voor mensen met dementie (dertig plekken) met een ontmoetingsruimte en restaurant. In Parc Glana, dicht bij het centrum en nabij groen in Geleen, ontfermt Zuyderland zich met gespecialiseerde zorg over mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Behalve aan die cliënten biedt Glana ook zorg aan bewoners met een lichamelijke beperking die extra zorg nodig hebben.

Lopital is specialist in sanitaire, medische en revalidatiehulpmiddelen voor de professionele zorg. Het bedrijf in Oisterwijk levert onder andere tilliften, douchestoelen en aankleedtafels.         

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details