Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Koel- en warmhoudkasten voor OK’s 
Maatwerk warmhoudkast met laden in een OK.

Koel- en warmhoudkasten voor OK’s 

Maatwerk, service en betrouwbare apparatuur

Het goed functioneren van een operatiekamer valt of staat bij het functioneren van een aantal vaste elementen. Dat zijn in principe goed opgeleid personeel, een adequate ruimte met de nodige hygiëne en klimaathuishouding en de nodige hulpmiddelen en apparatuur. De mensen die op een OK werken, gaan er vanzelfsprekend vanuit dat alles aanwezig is en naar behoren werkt. Leveranciers als Vonmarcken zorgen voor die vanzelfsprekendheid, in dit geval als het gaat om de koel- en warmhoudkasten die hulpmiddelen als medicijnen, infuusvloeistoffen en dekens op de juiste temperatuur houden.

Vonmarcken is leverancier van hoogwaardige medische en laboratoriumapparatuur voor de Benelux en opereert vanuit het centraal gelegen Montfoort. “Koel- en warmhoudkasten voor OK’s zijn inmiddels één van onze belangrijkste productgroepen”, begint Managing Director Jan Willem Merkens. “Die leveren we al jaren aan een groot aantal ziekenhuizen in Nederland en sinds kort ook in België. Onlangs nog hebben we voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht alle OK’s voorzien van medicijnkoelkasten en warmhoudkasten voor dekens en infuusvloeistoffen. Dit was allemaal maatwerk op basis van specificaties uit het ontwerp.”

Alles is op maat te maken, ook de afwerking en de hele inrichting met zaken als uittreklades en schappen in deuren.

Specificaties

Met dit maatwerk weet Vonmarcken zich verder te onderscheiden in de zorgmarkt. Merkens: “Dat is een aantal jaar geleden begonnen bij de uitvraag van een ziekenhuis in Arnhem. Wij leverden al langer standaard koel- en warmhoudkasten voor ziekenhuizen, maar zij vroegen of we ook kasten op maat konden leveren met specifieke afmetingen, koelvermogen en afwerking, voor een geïntegreerde verwerking in de wanden. Dat hebben we toen ontwikkeld en daarmee hebben we een klant heel tevreden gemaakt. We hebben dit maatwerk vervolgens verder ontwikkeld, zodat je nu bijvoorbeeld ook de hele inrichting met zaken als uittreklades en schappen in deuren kunt kiezen. Inmiddels hebben wij ook op dit vlak een goede naam opgebouwd en zijn er al heel wat ziekenhuizen voorzien van onze koel- en warmhoudkasten. Maatwerk is een special van Vonmarcken geworden.” 

Proces

Communicatie tussen leverancier en opdrachtgever is bij dergelijke leveringen van groot belang. “Het zijn doorgaans directieleveringen en voor een goede coördinatie nemen wij regelmatig deel aan bouwvergaderingen, om te zorgen dat de juiste sparingen in de muren komen en dat de juiste afzuigingen wordt geplaatst. We leveren niet alleen, we zijn onderdeel van een proces en daar zijn we best goed in. Ziekenhuizen hebben ideeën, maar als dat nodig is, geven wij aan dat het eventueel anders kan. We hebben een schat aan ervaring met andere OK’s en delen die kennis met onze klanten.” 

Betrouwbare apparatuur in de operatiekamer is van levensbelang, dus heeft Vonmarcken een 24/7 dienstverlening.

Voorkomen is beter dan genezen

Een marktpositie verkrijgen is één ding, die behouden is vaak lastiger. In een veeleisende markt als de zorg kan een reputatie snel verdampen. “Daarom steken wij heel veel tijd, geld en energie in onze service”, vertelt Office Director Jeannette van de Kolk. “Betrouwbare apparatuur in de operatiekamer is van levensbelang, dus wij hebben een 24/7 dienstverlening die binnen vier uur op locatie is. Onze vijf ambulante monteurs kunnen dan ter plekke een reparatie uitvoeren of indien nodig een vervangend apparaat plaatsen. Calamiteiten kun je niet 100% vermijden, door Europese A-kwaliteit apparatuur met een lange levensduur die in Nederland wordt geassembleerd en een goed onderhoudscontract kun je het wel minimaliseren.”

OK met medicijnkoeling en warmhoudkast.

België

Tegenwoordig is Vonmarcken haar activiteiten langzaam aan het uitbreiden voor heel België. Sales Engineer Reinier Horstman, die vanaf het begin bij de Vonmarcken werkzaam is, mag dit tot zijn nieuwe werkterrein rekenen. “Het gaat er daar iets anders aan toe, men neemt voor alles wat meer de tijd en die mentaliteit moet je je wel eigen maken. Ook wordt in Nederland vaak de zaak rigoureus aangepakt, terwijl onze zuiderburen eerder in kleinere stappen werken. Maar ik denk dat we in België goed werk kunnen verrichten. Voor beide landen geldt evengoed dat we een aanvraag altijd zorgvuldig inventariseren om te zorgen dat de klant krijgt waarmee hij het meest geholpen is. Wij zijn allesbehalve een bedrijf dat haar spullen afgeeft bij de goederenontvangst.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details