Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Multifunctionele nacht- en leestafels: het belangrijkste altijd binnen handbereik
Quadra nachttafel in bijpassende afwerking van het Lago Care zorgbed met Twin onrusthekkens.

Multifunctionele nacht- en leestafels: het belangrijkste altijd binnen handbereik

De nacht- en leestafelcollectie van Haelvoet is ontzettend veelzijdig, functioneel en gemakkelijk inzetbaar in iedere zorgomgeving. Bewoners of patiënten hebben naast het bed immers nood aan een plaats om hun persoonlijke spullen in op te bergen, met optioneel een eet- en leestabletmogelijkheid.

Design en keuzemogelijkheden

Haelvoet kan bouwen op jarenlange ervaring in het ontwerp en de eigen productie van zorgmeubilair. In Ingelmunster (BE) beschikt Haelvoet over een sterk geautomatiseerde productielijn van nachttafels die op afspraak bezocht kan worden. Elk product is een combinatie van hedendaags en tijdloos design, waarbij maximaal rekening gehouden wordt met de gebruiksomgeving. In functie van de zorgomgeving is er keuze uit verschillende materialen.
Bij ouderenzorg bijvoorbeeld wordt er vaak gekozen voor gemelamineerde panelen met een houtstructuur, zodat de huiselijkheid wordt benadrukt. Een ziekenhuisomgeving opteert meestal voor panelen in volkunststof (volkern) met stevige aluminium hoekprofielen of volledig in metaal. 

Door het handige Click ’n Turn systeem kan het tablet zowel links als rechts van de nachttafel gemonteerd worden.

Om voor een gebalanceerd geheel te zorgen en om een healing environment in de kamer te creëren, worden de nachttafels afgewerkt in dezelfde kleuren als de bijhorende zorgbedden. De nachttafels zijn verkrijgbaar in een 25-tal uitwerkingen met de mogelijkheid om te personaliseren in meerdere houtstructuren of egale kleuren. Om de nachttafels polyvalent in te zetten, zijn nachttafels in enkel- of dubbelzijdige versie beschikbaar. Dubbelzijdige nachttafels kunnen zowel links als rechts van het bed geplaatst worden. Optioneel kunnen nachttafels voorzien worden van een in hoogte verstelbaar eettablet. Door het handige Click ’n Turn systeem kan het tablet zowel links als rechts van de nachttafel gemonteerd worden (zie afbeelding).

Focus op hygiëne en comfort

De nachttafels kunnen eenvoudig gereinigd en gedesinfecteerd worden. Talloze opties zijn beschikbaar, waaronder USB-poorten, stopcontacten en ladesloten om waardevolle spullen veilig op te bergen. Daarnaast zorgt een optionele Dometic inbouwkoelkast voor een stil koelcomfort. Daarboven kunnen zowel lades als deuren van het Quadra en Atlas gamma uitgerust worden met een Soft Close mechanisme.

Ontspannen lezen in bed of zetel

Naast nachttafels met optioneel een eettafel biedt Haelvoet ook losstaande leestafels aan. Er is keuze uit de modellen Litavo (volkunststof tablet) en Livia (kunststof tablet). De Litavo leestafel heeft een aluminium U-vormige basis die gemakkelijk onder een bed of voor een zetel geplaatst kan worden. Door de stevige constructie en het volkern tablet kan de leestafel belast worden met een gewicht van 15 kg.

Kies voor het gemak van een leestafel

Het traploos in hoogte verstelbaar blad van de Litavo heeft een kantelbaar gedeelte met een leessteun die dienst doet als leesstandaard en een vast gedeelte dat perfect bruikbaar is om bijvoorbeeld een drankje op te plaatsen. De Livia leestafel beschikt over een kunststof blad met een opstaande rand. Dit blad kan verticaal geplaatst worden om plaatsbesparend op te bergen.

Haelvoet voorziet al meer dan 90 jaar zorg­instellingen van designvol en comfortabel zorgmeubilair. Met meer dan 235 medewerkers wordt dagelijks gewerkt aan nieuwe, ergonomische oplossingen voor onder meer ziekenhuizen, zorginstellingen, kleinschalige woonvormen en zelfs voor bij je thuis met het designmerk Hidden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details