Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuwe douchekraan met bescherming tegen verbranding
De nieuwe eengreeps wastafelkraan uit de Modus-familie.

Nieuwe douchekraan met bescherming tegen verbranding

Schell, de Duitse fabrikant van sanitaire kranen en spoelsystemen, heeft een nieuwe douchekraan met ThermoProtect-technologie op de markt gebracht. De kraan beschermt patiënten, ouderen en kinderen effectief tegen verbranding door te heet water. 

De normale watertemperatuur van de kraan is 38°C en kan – alleen door de knop van de temperatuurbegrenzer in te drukken – verhoogd worden tot maximaal 43°C. Zelfs bij uitval van de koudwatertoevoer of bij drukverschillen in het waterleidingsysteem wordt het water nooit warmer dan 43°C. De IsoBody-technologie biedt bescherming tegen verbranding door aanraking van de kraan zelf. Door de thermische ontkoppeling van de leiding en de behuizing wordt ook de kraan zelf niet heet.

Fraai en functioneel

De nieuwe Modus douchethermostaatkraan heeft een fraai en functioneel ontwerp. Door de handige bediening en de goede leesbaarheid van de tekens is de kraan zeer gebruiksvriendelijk. Er zijn bijpassende sets voor een douchegarnituur en/of een handdouche leverbaar. 

Modus-familie

De nieuwe douchekraan is onderdeel van de Modus-familie. Tegelijk met de nieuwe douchekraan zijn er twee nieuwe modellen eengreepsmengkranen geïntroduceerd. Ook deze zijn uitgerust met de innovatieve ThermoProtect-technologie en thermostaat. Daarnaast bevat de Modus-serie en reeks hygiënische kranen met elektronische, contactloze bediening, die de overdracht van bacteriën en virussen voorkomen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details