Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Ook voor grootschalige projecten meubilair op maat
Keuken in hotel Portomar op Mallorca.

Ook voor grootschalige projecten meubilair op maat

De inrichting van woonzorgcentra, rusthuizen, serviceflats, scholen en sociale woningen met meubilair op maat: dat is de specialiteit van EB Projects uit Herentals.

“Hoewel onze focus op de zorgsector ligt, werken we ook regelmatig mee aan de interieurinrichting van privéwoningen, openbare en bedrijfsgebouwen”, onderstreept zaakvoerder Frank Geerts. Zijn team telt vandaag 26 mensen, waarvan enkelen al meer dan dertig jaar en anderen meer dan twintig jaar voor EB Projects werken. Het interieurbedrijf slaagt er goed in talent en ervaring bij zich te houden, want ook de meeste andere werknemers zijn er al ruim vijf à tien jaar aan de slag.

Grand café in woonzorgcentrum Herenhof in Lier.

Mallorca

“Samen met een Belgische investeerder, waarmee we al verschillende keren samenwerkten, hebben we een belangrijke bijdrage geleverd aan de renovatie van hotel Portomar op Mallorca”, aldus Geerts. “Dit was een unieke opportuniteit om te tonen wat we allemaal aankunnen. Zowel inzake werkvoorbereiding en logistiek als op alle productievlakken was deze renovatie een geweldige uitdaging. We hebben het hele meubilair ontworpen, in samenspraak uiteraard met de eigenaar van het hotel.” Voor de schrijnwerkerij van EB Projects was het niet evident om de vereiste grote aantallen meubelen in België op maat te maken, voor een bouwplaats 1.700 kilometer zuidwaarts. “Maar door het perfectionisme, de vakkennis en de timing werd dit een pareltje om trots op te zijn.”

Herenhof

Een andere recente realisatie is woonzorgcentrum Herenhof in Lier. “We stonden er in voor het ontwerp, de productie, de levering en de plaatsing van maatmeubilair voor 128 zorg­kamers, dertig assistentiewoningen, het grand café, zeven verpleegposten, zeven dagzalen, de kapsalon, het directiekantoor, de administratieve ruimten, de personeelskeuken, het dokterskabinet, de personeelslockers en een dertigtal haspelkasten”, aldus Geerts. “De aanpak van zo’n omvangrijke opdracht is geen sinecure en vergt een behoorlijke productie- en plaatsingscapaciteit. Een grote personeelsbezetting en een uitgebreid machinepark zijn daarbij essentieel om productie- en levertijden tot een minimum te beperken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details